Лято 2016


Лятна академия „Добруджа“, Шабла 2016


Да, такава ми бе идеята. Но, поне засега, не стана, за съжаление (?).

 

И стигнах до идеята за този Интернет летен семинар


Какво ме доведе до този вариант?

 

Много ми се искаше – и предлагах на колеги, къде устно, къде и писмено – да направим на морето, да речем на къмпинг „Добруджа“ до Шабла (огро-омен плаж!, вж тук https://www.youtube.com/watch?v=VtT0dXSKYGg , където още не е презастроено, въпреки че има много и много развалини от предишни почивни бази, но – това е положението) „Лятна музикална академия“ ли, „Уъркшоп“ ли, „Срещи с музика и култура“ ли... Дори бях уговорил на къмпинг „Добруджа“ възможност за нощувки досами морето на цени от 3 (три!) лв. (ако си със собствена палатка – понеже ползваш тоалетна и топла и студена вода) и 5 (пет!) лв. на вечер (наистина, в стари бунгала без санитарен възел, но в една много приятна горичка и с постоянно работеща обща баня-тоалетна с много душове), както и при по-високи цени в по-хубав сграден фонд в съседство. С едно портативно дигитално пиано, каквото има в НБУ, би могло да свирим някъде и сред природата... (Нали знаете, някой свири например на виолончело сред пустиня, та да контактува с Бога по-директно... А ние можеше – до морето, с Посейдон/Нептун... :) Да разгледаме конструкции и форми в музиката, да поговорим за различен репертоар и изпълнителски и интерпретационни подходи и практики, за стилове и взаимодействия между минало и настояще, за преподаване и обучение, за състояния и перспективи, за какво ли не... Около Шабла има и резервати, има какво да се види и преживее. В наистина културна среда би могло да се съчетаят срещи с музика и култура със срещи с природа, море... Ала не намерих търсения отклик!... Но може би всяко зло за добро! Спестил съм си разочарования, че и неприятности... И понеже от известно време се мъча да си представям как бих си поговорил с най-близки мои хора (уви, покойници!), та да потърся у тях и да ми дадат наистина с обич и загриженост, затова и действително разумни преценка, съвет и опора, в случая почти чух гласа на милата ми баба Славка, която сякаш ми каза: „О-о, сине, с Бога си вечерЯл, че не си се хванал с тази работа, баба, та да ти се скоси душицата!“...

(Защото аз на море си ходя редовно - семейно, на различни места, само да е живот и здраве, – не ми е целта да ида на море по повод семинар/уъркшоп/академия уж...)

 

Затова сега тук предлагам – и на студенти, и на всеки, който се заинтересува – този интернет семинар „Лято 2016“. Лятото, в което може би е вероятно да имате малко повече време за лично развитие? Ако ви допада идеята за развитие в тези посоки, разбира се.

 

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg