И защо е

 


Ще ми се наистина да съм полезен. И особено на младите.

Ще ми се около мен и сред нас да има повече добре възпитани и с високи критерии хора. И с добър живот, и с добро семейство, и с добра кариера. И в крайна сметка: удовлетворени цялостно от живота.

 


Какво искам също да кажа и покажа чрез сайта си:


1

Че всеки може да си направи лесно и бързо сайт – има такива платформи, като alle.bg. (Попаднах на нея случайно, като попитах в Гугъла „Как да си направя сайт.“ Дори не познавам никого от alle.bg. Зададох им и въпрос. Веднага ми отговориха каквото бе нужно. Благодарен съм им!)

Как да си направите сайт с изчистен, дискретен дизайн, ненатоварващ излишно окото (зрението, възприятието, ума), с удобна и лесна за работа навигация.


2

Да отделите нужното внимание с обич, уважение и признателност към предците си – майка, баща, баби и дядовци. Не е случайно написано „Почитай баща си и майка си, за да ти бъде добре и за да живееш дълго на земята“ (петата Божа заповед). Старият и Новият завет, когато и от когото да са писани, определено отразяват богат човешки опит, същностни неща от живота.

Съответно, да цените подобаващо доброто семейство и да се стремите да създадете подобно. С (при възможност) поне 2 деца, които да отглеждате с достатъчно любов, грижа и обезпеченост. (Има една френска поговорка: „La vie est dure, les femmes sont cheres, les enfants sont faciles a faire...“, в превод на български „Животът е труден, жените са скъпи, децата лесно се правят...“)

Съдаването и запазването на семейство не е никак лесна работа! Иска любов с достатъчна взаимност (и сексуална, и духовна), добра преценка при решението за създаването му, след това много усилия, компромиси, търпение, издръжливост и пожертвователност при поддържането и задържането му. С любовта и секса – лесно (стига да се случи добре, нали... – ама и както си го предпоставите и извоювате). След това обаче, като дойдат ОТГОВОРНОСТИТЕ, става трудното...


3

Да видите как едно и също събитие може да се опише от различни хора по колкото различен (като изказ, стил, отношение, прицел), толкова и сходен начин (като констатации, вж. в "Отзиви"), стига даващите мнение да разбират от това, за което дават мнение (в нашия случай подбрах само такива!). Да видите и какви студенти имаме в НБУ - и умни, и знаещи, и аналитични, и пишещи хубаво, че и напълно грамотно!


4

Как едно изкуство поражда друго и други и как се взаимосвързват.


5

Какво е наука и какво не е, да си (до)изградите достоверни представи и разбирания - чрез великолепната книга на Леон Митрани  „Наука и ненаука” (София, Наука и изкуство, 1989), вж. чрез линка долу в "За същността на изказа".


6

Че можете да се запознаете с интернет-семинарите ми (вж. "Семинари" и подстраниците) и да участвате в тях.7

Да чуете и видите различни интерпретации на "едни и същи" творби, в това число и от едни и същи изпълнители - такива, които могат да правят превъплъщения в разни посоки и по разнообразни начини (било то и в променени изпълнителски формации). Как може да се "жонглира" с епохи, стилове, техники - стига да знаеш, да можеш, да си артистичен, да ти прави удоволствие да го правиш пред публиката и за публиката - и което удоволствие й се прехвърля и на нея и става и нейно, да имаш нужния усет и да ПОСМЕЕШ. (Вж. в "Обичам". Признавам - много си "падам" по Патриция Пьотибон... Ама има за какво!
Вж. тук http://www.radioclassique.fr/actu-classique/interpretes/patricia-petibon.html  и/или тук https://www.youtube.com/watch?v=M1YHLi_gQIQ).

    Като избягаш от "верните", "правилните" и "тръдви" (както казваше като малка дъщеря ми, вместо "твърди") представи за "истината" в едно или друго изкуство.

    И като избягаш от провинциализма, задължително! (Ама иди избягай от провинциализма, ако живееш в провинция... А и да успееш лично ти да избягаш, едни и други представители на публиката? Публиката... Ами на колегиума?)

Божа работа (ТАЛАНТ), но и много ТРУД! Ала опитайте!

Много са важни и ОБРАЗЦИТЕ! Е, предлагам ви някои. Дори и не всички да ви допаднат, да ги имате предвид.

И КУРАЖЪТ! Да ви го даде някой! Ето, давам ви го!Хайде, успех! И, най-важното: здраве!


ПП И не ме приемайте като някой проповедник, моля!   :)))


Я. К.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg